در گفتگو با سرهنگ یدالله پور عنوان شد: «بیژن حافظی» شهید عزاداری اربعین حسینی دراسارت
ارتش بعث عراق برای سرپوش گذاشتن بر این عمل ننگین خود اسرای به شهادت رسیده را به مناطق عملیاتی منتقل و دفن می کرد، سپس اسامی این شهدا را به عنوان اسرای آزاد شده اعلام می کرد.
اختصاصی/ به گزارش خبرگزاری حیات،سرهنگ علیرضا یدالله پور جانشین مدیرکل حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس استان مازندران در مورد نحوه شهادت «بیژن حافظی» که پیش از این به عنوان شهید گمنام تدفین و اخیراً احراز هویت شده است، گفت: شهید بیژن حافظی سرباز وظیفه از لشکر 30 ارتش جمهوری اسلامی ایران در گرگان بود که در تاریخ سوم آبان سال 1359 بین آبادان و ماهشهر توسط نیروهای بعثی به اسارت در آمد وبه اردوگاه نگهداری اسرا منتقل شد.
وی افزود: در سال 60 و همزمان با ایام اربعین حسینی، بیژن حافظی به همراه جمعی از اسرا، اقدام به برگزاری مراسم عزادرای در اردوگاه کرد.نیروهای بعثی برای کنترل کردن اسرا ، به سوی آنها تیراندازی کردندکه در نتیجه این درگیری، بیژن حافظی به همراه 10 اسیر دیگر به شهادت رسید. از آنجا که طبق قوانین بین المللی، کشورها حق تیراندازی وکشتن اسرای در بند را ندارند، ارتش بعث عراق برای سرپوش گذاشتن بر این عمل ننگین خود اسرای به شهادت رسیده را به مناطق عملیاتی برده و دفن کردتا وانمود کنداین افراد در مناطق عملیاتی وطی درگیری های دوطرف به شهادت رسیدند، سپس اسامی این شهدا را به عنوان اسرای آزاد شده اعلام کرد
سرهنگ یدالله پور خاطرنشان کرد: پس از بازگشت کامل اسرا و نبودن خبری از « بیژن حافظی» تلاشهای زیادی برای یافتن او انجام شد و در نهایت در سال 82 شهادتش به تایید رسید و سرانجام با انجام عملیات تفحص، در سال 90 پیکر یک شهید گمنام کشف می شود وپس ازنمونه برداری DNA ، در قطعه 50 بهشت زهرا تهران به عنوان شهید گمنام به خاک سپرده می شود.سرانجام با انجام آزمایش ها ونمونه برداری از خانواده های شهدا ومفقودین موفق به احراز هویت پیکر شهید« بیژن حافظی» شدیم. خانواده شهید پس از اطلاع و پذیرفتن نتایج حاصل از آزمایشهای DNA متقاضی جابهجایی پیکر شهید از تهران به گلزار شهدای امامزاده ابراهیم (ع) آمل شدند که با هماهنگی کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح وبنیاد شهید وامور ایثارگران آیین تشییع وخاکسپاری شهید«بیژن حافظی» با حضور پرشور آحاد مردم شهرآمل برگزار شد.
گفتنی است آیین یادبود شهید «بیژن حافظی»، روز جمعه 18 دی ماه 94 در محل یادمان 5 شهید گمنام مرقد علامه میر حیدر آملی شهرستان آمل برگزار می شود.